New start

New start

In de preek “New Start” door Corné den Breejen wordt gesproken over het belang van proclamatie en het uitspreken van geloof in plaats van gevoel. Hij benadrukt dat, ondanks donkere tijden, het nieuwe jaar een periode is van groei en bloei in het geloof. Hij moedigt aan om de tijd te nemen die nodig is, niet gehaast te zijn, maar actief deel te nemen aan het groeien en bloeien in het geloof.

Corné den Breejen verwijst naar Psalm 1, waarin wordt beschreven dat degene die zijn vreugde vindt in het woord van God, als een boom zal zijn die vrucht draagt op het juiste moment. Hij benadrukt het belang van het lezen en overdenken van het woord van God, en hoe Jezus het ware licht is dat in de wereld schijnt.

Hij roept op tot actieve deelname aan het geloofsleven, om niet aan de zijlijn te blijven staan, maar betrokken te zijn in de gemeenschap. Hij benadrukt het belang van liefdevolle correctie en het volgen van de principes van God in plaats van die van de wereld. Corné den Breejen sluit af met de oproep om het jaar 2024 te laten zijn van groei, bloei, en het delen van Gods onvoorwaardelijke liefde.